Program za rad s potencijalno darovitom i darovitom djecom ("Sovice")    Crtež bivše polaznice programa
 

Od pedagoške godine 2011. / 2012. pokrenuli smo program u obliku igraonice u popodnevnim satima. Odvija se jednom tjedno u trajanju od sat i pol, u područnom objektu u Vankinoj 12.

O organizaciji i provedbi rada igraonice ''Sovice'' brine se voditelj - odgajatelj Miljenko Joković koji se godinama educira iz područja darovitosti i ima višegodišnje iskustvo u provedbi radionica za vrtićku djecu i psiholog Bruno Fiala koji je ECHA specijalist za obrazovanje darovitih.

Cilj nam je djeci koja pokazuju intelektualni potencijal pružiti odgovarajući dodatni poticaj za razvoj kroz razne aktivnosti i adekvatnu stručnu pomoć. Također, kroz skupinu se djeca potiču na samostalno rješavanje problema, traženje kreativnih rješenja i razmišljanje van ustaljenih i predvidivih obrazaca.

U program je svake godine uključeno 8-10 potencijalno darovite djece, najčešće predškolske dobi. Tijekom godina ostvarili smo suradnju s Institutom za mozak, Znanstvenim čarolijama, DV "Siget" i Udrugom "Vjetar u leđa".


U travnju 2023. u posjet su nam došli studenti PMF-a, u okviru projekta znanstvenih čarolija i s djecom su radili kemijske pokuse.

 


U svibnju 2022. u suradnji s Hrvatskim školskim muzejom održana je radionica starih igara za djecu školske skupine Krijesnice, a u kojoj su sudjelovala i djeca iz programa ''Sovice''.Program se financira, oprema i provodi zahvaljujući uplatama roditelja te nadležnih institucija, kao i donacijama pojedinaca.


U svibnju 2022. od skupine bivših i sadašnjih roditelja djece polaznika vrtića dobili smo didaktiku koja uključuje i robotiće kojima se jako veselimo!

                          Ako imate bilo kakva pitanja u vezi programa, slobodno se javite!

Kontakt: psiholog.dvzaprudje@gmail.com


Ispiši stranicu