Za roditelje

________

 

NOVI VRTIĆ KRENUO S RADOM!
 

 

 

Želimo dobrodošlicu svoj djeci i roditeljima koji od utorka 02.03.2021. pohađaju naš novi područni objekt u Središću!

 


________
OBAVIJEST

Područni objekt Dječjeg vrtića "Zapruđe" na adresi SR Njemačke 2 bit će otvoren u ponedjeljak 01.03.2021. 

Početak rada odgojnih skupina je u UTORAK 02.03.2021.

Tijekom 23. i 24. veljače kontaktirat ćemo Vas telefonski radi dogovora oko detalja. Zbog velikog broja poziva, dodatno ćemo kontaktirati dio roditelja i tijekom 
25. veljače. Ukoliko Vas do kraja dana ne kontaktiramo, a dogovarali ste upis u vrtić, molimo da se javite tijekom petka. Hvala na razumjevanju!
 
Po pitanju otvorenja, ako ćete imati dodatnih pitanja, slobodno se obratite telefonom na: 6671-356. Molimo Vas pri tome da uvažite sve moguće nenamjerne poteškoće do kojih može doći.

*

Roditelje djece iz postojećih skupina koje cijele prelaze u novi objekt podsjećamo da u ponedjeljak ne zaborave uzeti dječje stvari. Od utorka skupine kreću s redovitim radom u novom objektu. 

________


Poštovani roditelji,

želimo vam dobrodošlicu povodom otvorenja novog područnog objekta Dječjeg vrtića ''Zapruđe'' u Središću na adresi Savezne Republike Njemačke 2.
Svečano otvorenje vrtića održat će se 01.03.2021., a početak rada vrtića je 02.03.2021. kada s ponosom i veseljem otvaramo vrata našim najdražim korisnicima djeci i roditeljima.
Ovim otvorenjem ostvarili smo cilj da još većem broju mališana (200- tinjak) omogućimo sretno odrastanje u  primjerenom, poticajima bogatom okruženju u društvu vršnjaka te time generacijama djece pružimo mogućnost da ostvare svoj puni potencijal.
Novi moderni vrtić u Središću,  projektiran po najnovijim standardima,  broji 10 odgojno-obrazovnih  skupina, od toga 5 jasličkih i 5 vrtićkih, vanjsko igralište za jasličku kao i za vrtićku djecu, veliku zajedničku dvoranu te prostrane moderno dizajnirane i maksimalno funkcionalne hodnike koji su namijenjeni igri i  učenju kroz igru.
Okruženje je veselo i sadržajno bogato te vjerujemo kako će djeci biti na usluzi u igri, stjecanju novih znanja, vještina i sposobnosti kako bi jednog dana hrabro i spremo krenuli iz vrtića u  školu.
Vjerujemo da će naš novi objekt  djeci i roditeljima pružiti najsuvremeniji standard predškolskog odgoja.

Povodom otvorenja njegovim malim korisnicima želimo sretan novi početak.

S veseljem vas očekujemo,
djeca i djelatnici Dječjeg vrtića ''Zapruđe''

Ravnateljica: Danijela Filković

________


POKLONI ZA DV PETRINJČICA

 

Zahvaljujemo se na humanitarnoj pomoći roditeljima i djeci DV Zapruđe na razumijevanju, suradnji i spremnosti na pomoć kroz humanitarnu akciju za DV "Petrinjčica" u Petrinji.

Ujedno se zahvaljujemo roditelju Branimiru Regji na osiguranom besplatnom prijevozu darova za vrtić!


    

________ 

VAŽNO - MJERE SIGURNOSTI: PODSJETNIK NA ZATVARANJE VRATA!
 


Poštovani roditelji,

Podsjećamo Vas na OBVEZU da provjerite jeste li zatvorili SVA VRATA kroz koja ulazite u vrtić/izlazite iz vrtića. Upozorite na to i osobe koje ste ovlastili za preuzimanje Vašeg djeteta iz vrtića.

Sigurnost djece je i u našim i u Vašim rukama.

 
________


 

OBAVIJEST ZA RODITELJE ODGOJNIH SKUPINA MASLAČCI I ŠAFRANI


 
RODITELJSKI SASTANAK PLANIRAN ZA 01.10.2020. ZBOG ORGANIZACIJSKH SE

RAZLOGA PREBACUJE NA 
30.09.2020. SLJEDEĆIM REDOM:
U 17.00 h – RODITELJI IZ ODGOJNE SKUPINE MASLAČCI TE
U 17.30 h – RODITELJI IZ ODGOJNE SKUPINE ŠAFRANI

UNAPRIJED ZAHVALJUJEMO NA RAZUMIJEVANJU.

________


PRESELJENJE U NOVI OBJEKT U SREDIŠĆU

Poštovani roditelji!    

Ponukana Vašim dopisima, a vezano uz preseljenje djece u novi objekt Savezne Republike Njemačke 2 odnosno, ostanak u sadašnjem objektu Ede Murtića 6-8 i pitanjima vezano uz isto, odgovaram svima  iz razloga što su pitanja više-manje slična. Na slična pitanja odgovorila sam i predstavniku roditelja s nadom da će moje odgovore prenijeti svima.

Nakon dobivanja informacije Gradskog ureda za obrazovanje, a temeljem dopisa Gradskog ureda za prostorno uređenje u kojem se jasno definira da se bliži kraj roka za izvođenje izgradnje objekta u Središću, roditelji su dobili obavijest  kojom se informiraju o mogućnosti odabira prebacivanja djece odnosno djeteta u novi objekt ili ostanka u postojećem objektu. Ista obavijest nije mogla ići ranije zbog toga što se nije znao točan termin završetka radova i termin otvaranja samog objekta u Savezne Republike Njemačke 2.

Ujedno ste obaviješteni da zamolbu o prijelazu možete predati na službene stranice vrtića ili donijeti osobno u vrtić. Vrijeme roka predaje je dva tjedna od 07. 09. - 18. 09. 2020. Istu obavijest su roditelji potpisivali prilikom preuzimanja.
Dana 10. i 11. i 14.  rujna stručni tim proveo je individualne razgovore s roditeljima o prelasku ili ostanku u postojećem objektu.  Naknadno će se kontaktirati neodlučni roditelji da bi se donijela konačna odluka o broju djece koje prelaze, odnosno ostaju u trenutnom objektu.

Na prijelaz imaju pravo svi ali i na ostanak u starom objektu. Nitko nema pravo siliti bilo koga da odabere prelazak ili ostanak, već smatram da je to osobni odabir svakog roditelja.  Time se je upravo htjelo izbjeći situacija da bilo koje dijete bude raspoređeno u objekt gdje to njegovi roditelji ne žele. Kako roditelji mogu odabrati odlazak u novi objekt, tako mogu odabrati i ostanak. Po saznanju kako su roditelji odlučili, napravit će se plan grupa i raspored odgojitelja. Vrtić mora poštivati želje svih, ne stajati na stranu samo jedne skupine.

Tim odabirom se ne daje pravo roditeljima na odlučivanje o rasporedu djece, grupe ili odgajateljica, već je to  ponovno podsjećam temeljem točke 2. Ugovora o ostvarivanju redovitog programa predškolskog odgoja u nadležnosti Dječjeg vrtića koji zadržava pravo „raspoređivanja djeteta iz jedne u drugu odgojno obrazovnu skupinu ili iz jednoga u drugi objekt“ a radi formiranja novih skupina.

Apsolutno će se poštivati želje roditelja koji su se izjasnili za prijelaz u novi objekt.

Ali isto tako moramo svi skupa poštivati i želje roditelja koji su se izjasnili za ostanak u  objektu u najmu.


Do nepreseljenja svih skupina u novi objekt nije došlo radi pomanjkanja prostora, već želje dijela roditelja da ostanu u trenutnom objektu.

Traženje jednog dijela roditelja da se promijeni model preseljenja ili ostanka djece je neprihvatljiv, jer se time ruši slobodan izbor roditelja koji su se izjasnili na način da žele da im dijete bude u objektu u najmu i istim se odlučuje umjesto njih.

O produljenju najma spomenutog objekta odlučuje se temeljem Odluke Upravnog vijeća i suglasnosti gradonačelnika Grada Zagreba.


Nekoliko roditelja spominje ostale zagrebačke kvartove, tj. da će iz njih doći djeca u Središće, spominje se i Dubrava. Sva djeca iz Zagreba imaju pravo biti upisana u vrtić ako u tom vrtiću ima mjesta. I trenutno upisana djeca nisu sva iz Središća. Svaki vrtić nastoji zbrinuti svu djecu naselja za koja je nadležan ( u ovom slučaju Središća i Zapruđa), ali vrtići Grada Zagreba dužni su primati svu gradsku djecu, neovisno iz kojeg naselja dolaze. Drukčije postupanje bilo bi protivno važećim propisima i podložno tužbi za diskriminaciju. Također, neistinit je podatak da su u Osnovnu školu u Središću upisana samo djeca iz Središća.

Postavlja se pitanje koja djeca će mijenjati lokaciju i koje odgojiteljice mijenjaju lokaciju. Lokaciju mijenjaju ona djeca čiji su roditelji na informativnom razgovoru za istim izrazili želju, odnosno ne mijenjaju lokaciju oni koji su izrazili želju za ostankom. Smatram da je taj čin demokratski i da će svakako pogodovati boljitku djece i roditelja.

Što se tiče odgojitelja, ponovno podsjećam da je temeljem točke 2. Ugovora o ostvarivanju redovitog programa predškolskog odgoja raspored u nadležnosti Dječjeg vrtića. Kako imaju pravo djeca u prelasku, imaju pravo i djeca u ostanku na matične odgojitelje. Ovisno o broju djece, odlučit će stručni tim i ja koji odgojitelji će biti raspoređeni u koje skupine.

Napominjem da su svi djelatnici DV „Zapruđa“ i područnog objekta Središće vrhunski odgojitelji, iznimni profesionalci, te predani odgoju i dobrobiti djece. U organizaciji preseljenja vodit će se računa da sva djeca i ona koja prelaze a i djeca koja ostaju imaju pravo na optimalno rješenje glede odgojitelja i odgojnih skupina vodeći računa o dobrobiti djece.

Za sva dodatna pitanja, sugestije, prijedloge stojim na raspolaganju i slobodno me se može kontaktirati u radno vrijeme, kako na službeni telefon (01/ 6671-356) tako i mobitel (098/ 515-887) kao i dostupnom e-mail adresom (ravnatelj.dvzaprudje@gmail.com).


Odgovorno i profesionalno sa stručnim timom organizirano, stručno odgovaramo na ovaj izazov preseljenja djece u novosagrađeni objekt ili ostanak, vodeći računa prioritetno o pravima i interesima SVE djece kao i interesima roditelja.

Za sve dodatne informacije stojim na raspolaganju.

Ravnateljica Dječjeg vrtića „Zapruđe“
Danijela Filković

Zagreb, 14.09.2020.

_________


 

OBAVIJEST
 

Poštovani, roditelji,

S obzirom da se bliži otvorenje novog područnog objekta DV Zapruđe (SR Njemačke 2) nudimo Vam mogućnost da se javite zamolbom ukoliko postoji potreba prebacivanja djeteta u novi objekt.
Očekivani završetak radova je u listopadu 2020, a vrijeme početka rada je listopad ili studeni 2020. 
Zamolbu možete predati elektronskim putem na e-mail adresu:   vrtic.zaprude@zagreb.hr ili ju osobno predati u tajništvo u Baburičinoj 11.
Rok za predaju zamolbi je 07.09.-18.09.2020.
25. rujna ćete biti obaviješteni o prebacivanju djece, tj. o tome je li zamolba prihvaćena.

Zahvaljujemo na razumijevanju!

Ravnateljica: Danijela Filković


__________________________________________________________


Hrvatski zavod za javno zdravstvo
Zagreb, 05.06.2020.

IZMJENA I DOPUNA UPUTA TE DODATNE PREPORUKE ZA DJEČJE VRTIĆE I ŠKOLE

Vezano uz:

Upute za sprječavanje i suzbijanje epidemije COVID-19 vezano za rad predškolskih ustanova i
razrednu nastavu od 1. do 4. razreda te posebne razredne odjele i rad s djecom s teškoćama koja
imaju pomoćnika u nastavi:
https://www.hzjz.hr/wp-content/uploads/2020/03/Upute_vrtici_skole.pdf
Dodatne preporuke za uprave vrtića i škola:
https://www.hzjz.hr/wp-
content/uploads/2020/03/Dodatne_preporuke_za_vrtice_i_skole_22_05_2020.pdf
Dodatno pojašnjenje:
https://www.hzjz.hr/wp-
content/uploads/2020/03/Pojasnjenje_uputa_djeca_s_teskocama_29_05.pdf

Uzimajući u obzir povoljnu epidemiološku situaciju predlažu se sljedeće prilagodbe u radu
predmetnih ustanova:

Ulazak roditelja u dječje vrtiće kao i roditelja djece s teškoćama u ustanove. Kada dovodi i odvodi
dijete, roditelj/staratelj ili druga osoba u pratnji djeteta može ući u dječji vrtić. Također u ustanovu
može ući roditelj ili druga osoba u pratnji, kada dovodi i odvodi dijete s teškoćama, posebno ako
zdravstveno stanje djeteta to zahtjeva te ako dijete s teškoća nema osiguranu podršku pomoćnika
u nastavili ili stručnog komunikacijskog posrednika koji umjesto roditelja uvodi dijete u ustanovu.
Roditelj ili druga osoba u pratnji dovodi dijete do garderobe pred prostorijom u kojoj dijete boravi.
Roditelj ili druga osoba u pratnji djeteta ulazi u vrtić na način da održava razmak od najmanje 1,5
m u odnosu na sve druge osobe, dezinficira ruke na ulazu, te izbjegava zadržavanje i grupiranje u
vrtiću/ustanovi. Međusobni razmak ne trebaju držati osobe iz istog kućanstva. U pratnji djeteta
uvijek je samo jedna odrasla osoba. Preporuča se da roditelj ili druga osoba u pratnji djeteta u
ustanovi nosi masku kada god je moguće.

1/3Higijena ruku. Prednost se daje pranju ruku tekućom vodom i sapunom. Dezinficijense ne koriste
djeca predškolske dobi, a niti djeca školske dobi ako imaju promjene na koži ruku ili ako
dezinficijens izaziva nelagodu kod djece. Također, upotrebu dezinficijensa kod djece školske dobi
svakako treba ograničiti na dezinfekciju kod ulaska u školu te se nikako ne treba primijeniti više od
2-3 puta dnevno.

Didaktička oprema i igračke. Sva didaktička oprema i igračke može se koristi na otvoren i
zatvorenom kao što je bilo uobičajeno prije epidemije. Opremu glatkih, tvrdih površina koja se
lako opere deterdžentom i vodom, moguće je izložiti da se osuši na suncu. Didaktičku opremu i
igračke koju je nemoguće oprati, a lako je zamijeniti (uzimajući u obzir cijenu, dostupnost i sl.),
predlaže se povremeno zamijeniti novom. Na nastavi TZK-a kao i u radu s djecom na otvorenom,
didaktička oprema i igračke odnosno svi rekviziti mogu se također koristi uobičajeno kao prije
epidemije. Kod povratka u ustanovu ruke se peru vodom i sapunom.
U provedbi postupka utvrđivanja psihofizičkog stanja djeteta radi upisa u osnovnu školu
neophodno se pridržavati ovih uputa za školu te posebno sljedećeg:
• održavanje fizičke udaljenosti između osoba (1,5m) (roditelj/staratelj i njegovo dijete ne
trebaju održavati razmak),
• pojačane higijene ruku (dezinfekcija ruku kod ulaska i izlaska u ustanovu), korištenje
vlastite olovke kod pisanja testa koju roditelj odnosno dijete donosi odnosi sa sobom
nakon ispunjavanja testa,
• odgoditi dolazak osoba (djece i roditelja) s povišenom tjelesnom temperaturom i/ili
respiratornim smetanjem te osoba sa sumnjom na zarazu s COVID-19,
• redovito provjetravanje prostorija u kojima se odvija testiranje djece.
Kod individualnog testiranja, dijete i jedan roditelj (jedna odrasla osoba) dolaze jedan po jedan
prema unaprijed utvrđenom rasporedu. Ako je to zbog nedostatka termina ili drugih objektivnih
okolnosti neophodno, moguće je i grupno testiranje djece uz dosljedno pridržavanje distance od
1,5 m između svih osoba. No, kada je god moguće, prednost treba dati individualnom testiranju
djeteta u odnosu na grupno testiranje, kako bi se izbjeglo grupiranje djece i roditelja u školi i izvan
škole.
Preporuka je da jedan roditelj vodi dijete u školu na testiranje. Uzimajući u obzir da stručno
povjerenstvo škole mišljenje donosi između ostalog na temelju razgovora s roditeljem (članak 7.
Pravilnika o postupku utvrđivanja psihofizičkog stanja djeteta, učenika te sastavu stručnih
povjerenstava) za dijelove postupka za koje je prije epidemije bilo uobičajeno u pojedinoj školi da
roditelj ulazi i boravi u školi, roditelj može ući u školu pridržavajući se pravila fizičke distance i
higijene ruku.
Dječja oprema. Roditelji mogu svaki dan donositi i odnositi u dječji vrtić ruksak s opremom, kao
što i učenik može svaki dan donositi školsku torbu u školu.
Sumnja na COVID-19 kod djece. Sumnju na COVID-19 kod djece postavlja izabrani liječnik
pedijatar ili liječnik obiteljske medicine. Kod povišene temperature ili respiratornih simptoma
djeteta, roditelj se javlja telefonom izabranom pedijatru ili liječniku obiteljske medicine. Ako
izabrani liječnik postavi sumnju na COVID-19, roditelj o tome telefonom obavještava ravnatelja
vrtića ili škole, a ravnatelj nadležnog epidemiologa.
2/3Ostale preporuke. Provjetravanje objekta vikendom i u neradne dana nije potrebno.
Djecu se može odvesti u šetnju držeći razmak te pridržavajući se Preporuka o načinu stavljanja u
funkciju dječjih igrališta te načinu bavljenja rekreativnim sportom na otvorenom za vrijeme
trajanja
epidemije
bolesti
COVID-19
(https://www.hzjz.hr/wp-
content/uploads/2020/03/Dje%C4%8Dja-igrali%C5%A1ta-i-rekreativno-bavljenje-sportom-
na-otvorenome.pdf). Po povratku u ustanovu djeca peru ruke vodom i sapunom.
Stručni suradnici koji inače svakodnevno borave u skupinama mogu ulaziti u skupine.
Studentsku praksu je moguće organizirati sukladno Preporukama za preddiplomsku, diplomsku i
poslijediplomsku nastavu na visokim učilištima (sveučilišta, veleučilišta i visoke škole) s obzirom na
epidemiju
COVID-19

(https://www.hzjz.hr/wp-
content/uploads/2020/03/Preporuke_COVID_19_sveucilista_20_05-1.pdf) te sukladno ovim
uputama. Kontakte i zaduženja pojedinog studenta, kada je god moguće, preporučljivo je
ograničiti na jednu odgojno-obrazovnu skupinu djece, te je preporučljivo ograničiti broj u istom
razdoblju prisutnih studenata, primjereno preporukama o održavanju fizičke distance.
Ustanove posebno dječji vrtići koji imaju pozitivno iskustvo s dezbarijerama u proteklom razdoblju,
mogu nastaviti s navedenom praksom, no to nije obavezno.
Roditeljske sastanke te sastanke djelatnika potrebno je planirati kada je god moguće na
otvorenom ili uz korištenje digitalne opreme za komunikaciju na daljinu.

_______________________________
 

_______________________________________________________________________________________________________________________________________________

REPUBLIKA HRVATSKA
GRAD ZAGREB
GRADSKI URED ZA OBRAZOVANJE 

OBAVIJEST
o upisu djece rane i predškolske dobi 
u programe predškolskog odgoja i obrazovanja 
za pedagošku godinu 2020./2021. na području Grada Zagreba


I. PODNOŠENJE ZAHTJEVA ZA UPIS


Dječji vrtići Grada Zagreba zahtjeve za upis djece u programe predškolskog odgoja i obrazovanja zaprimat će 


od 25. svibnja do 5. lipnja 2020. godine isključivo elektroničkom prijavom
putem ePisarnice (https://e-pisarnica.zagreb.hr/ePisarnica/eIsprave2), 
na poveznici Pristup u eUpise u dječje vrtiće kojima je osnivač Grad ZagrebCIJELU OBAVIJEST O UPISIMA PREUZMITE OVDJE
_______________________________________________________________________________________________________________________________________________
ORGANIZACIJA RADA I UPUTA ZA RODITELJE
 

  PROVEDBENI PLAN OTVARANJA  DJEČJEG VRTIĆA ZAPRUĐE  OD 11.svibnja 2020. godine
 

Poštovani roditelji / skrbnici,

od 11. svibnja 2020. godine odgojno- obrazovni rad provodit će se u dva objekta : Centralnom objektu u Baburičinoj 11. i područnom objektu u Središću. Nakon provedene ankete i utvrđenih stvarnih  potreba roditelja uz podršku Osnivača  osigurali smo propisane  uvjete za provedbu odgojno-obrazovnog rada prema uputama HZJZ-o  i preporukama MZO – a, koje se nalaze i na web stranici našeg vrtića.
Želimo Vam ukazati na promjene s kojima ćete se susresti  Vi i Vaše dijete dolaskom u vrtić. Djecu treba pripremiti u skladu s dobi djeteta .  S obzirom na izmijenjene okolnosti djecu treba pripremiti na sljedeće:

Promjena ritma dana 
 Ritam dana bit će kao i za vrijeme redovitog odgojno-obrazovnog rada u skladu s dobi djeteta / djece (obroci, dnevni odmor, aktivnosti…), jer rutine i dnevni ritam aktivnosti daju djeci osjećaj povjerenja i sigurnosti.

Promjena u funkcioniranju skupina 
Iako smo se potrudili da osiguramo uvjete u kojima ne dolazi do velikih promjena, nećemo moći osigurati boravak na koji su navikli ( „njihova“  soba dnevnog boravka, boravak s matičnim odgojiteljem, samo s prijateljima iz svoje skupine).
U odgojno-obrazovnoj skupini boravit će najviše 9 djece. U formirane skupine  14 dana ne primaju se  nova djeca nakon formiranja skupine.  
Za jednu skupinu djece brine jedan odgojitelj, odnosno dva u cjelodnevnom programu, svaki u jednoj smjeni bez preklapanja. 
Djeca različitih skupina ne smiju dolaziti u kontakt s djecom iz drugih odgojno-obrazovnih skupina, roditeljima / skrbnicima druge djece i drugim radnicima ustanove.  
U razgovoru s djetetom skrenite pozornost da mu je ovo nova prilika da upozna nove prijatelje i prostore vrtića kao i za vrijeme ljeta kada idu u vrtić. 
Djecu treba poticati da ne dodiruju usta, nos, oči i lice te ne stavljaju ruke i predmete u usta primjerno razvojnoj dobi.

Novi način dolaska djeteta / djece  
Pripremite dijete da će možda kod ulaska u vrtić trebati pričekati u redu s razmakom od 2 metra.
Pripremite dijete da će mu odgojiteljica svako jutro prilikom ulaska u vrtić izmjeriti tjelesnu  temperaturu beskontaktnim toplomjerom.
Pripremite dijete da nećete moći s njim ući u prostor vrtića i da ćete  se pozdraviti na vanjskom prostoru.
Prilikom predaje djeteta stručnom radniku roditelj predaje ispunjenu i  potpisanu Izjavu koju su Vam poslale odgojiteljice a koja se može naći i na webu vrtića
Odgojiteljica će ga odvesti do garderobe gdje će dijete / djeca obuti papuče, skinuti jaknu i ostaviti ruksak s rezervnom odjećom.
Prije ulaska u odgojnu  skupinu dijete / djeca peru ruke sapunom i vodom te ulazi u skupinu  gdje  ga čekaju  prijatelji. 
Djeca ne nose zaštitne maske. 

Odlazak iz vrtića 
Molimo Vas da nas informirate o vremenu kada ćete doći po dijete, kako bismo mogli pripremiti dijete i izvesti ga iz vrtića.
Apeliramo da poštujete vrijeme dolaska po dijete, kako se dijete ne bi izlagalo stresu zbog čekanja roditelja.
Komunikacija prilikom preuzimanja djeteta mora biti kratka, a ukoliko bude potrebe za dužim razgovorom odgojiteljica će Vas kontaktirati telefonom.
Ukoliko nam vremenske prilike budu dozvoljavale dijete / djeca boravit će na vrtićkom igralištu, a ukoliko djeca budu boravila u unutarnjim prostorima vrtića molimo Vas da kontaktirate stručne radnike čiji se brojevi nalaze na ulaznim vratima vrtića.
Stručni radnici nakon izmjerene tjelesne temperature djeteta, spremiti će dijete  / djecu za odlazak kući i dovesti ga na vanjski prostor vrtića.

Odgojno-obrazovni rad  
Upoznajte dijete s promjenama u odnosu na odgojno-obrazovni rad. 
Odgojno-obrazovni rad provodit će se samo uz uvjete propisane u  Uputama  HZJZ.
U sobama dnevnog boravka bit će didaktička oprema i materijali koji će se moći oprati i dezinficirati na dnevnoj razini.
Prema preporukama HZJZ ukoliko nam vremenske prilike budu dozvoljavale odgojno-obrazovni rad i aktivnosti koje možemo provodit ćemo na otvorenom. 
Za vrijeme boravka na otvorenom ( iza doručka od 9 sati – do ručka i nakon popodnevne užine u 15 sati) nećemo koristiti pješčanike niti ćemo planirati aktivnosti koje uključuju trčanje i druge oblike brzog kretanja djece.
Djeca će biti upućivana na pojačane mjere higijene te Vas molimo da ih i Vi podsjetite na higijenske navike kojih se treba pridržavati.
U ovom periodu ne možemo donositi igračke od kuće.  Molimo roditelje da se pridržavaju svih uputa i mjera sigurnosti vezanih uz dovođenje i odvođenje djece . Budući da određeni broj djece neće krenuti u vrtić od 11. svibnja 2020. godine i dalje će na web stranici Dječjeg vrtića Zapruđe biti dostupne aktivnosti i sadržaji  kako biste mogli biti posredno  uključeni u odgojno-obrazovni rad vrtića.  Ukoliko će Vam biti potrebna  podrška slobodno se obratite članovima stručnog tima čiji se kontakti nalaze na web stranici Dječjeg vrtića Zapruđe. 
                                                                                                      
                                        Dječji vrtić „Zapruđe“

Roditelji djece korisnika usluga predškolskog odgoja i obrazovanja, koji od 11. svibnja nisu u mogućnosti osigurati zbrinjavanje djece ni na koji drugi način nego u predškolskoj ustanovi, trebaju potpisati izjavu koju možete naći OVDJE.

__________________________________________________________________________
05.05.2020.


Poštovani roditelji,ovim vas putem obavještavamo da će se upisi u dječje vrtiće kojima je osnivač Grad Zagreb, ove godine po prvi puta provoditi na daljinu odnosno elektroničkim putem.

Prijave za upis djece u programe predškolskog odgoja i obrazovanja zaprimat će se od 25. svibnja 2020., a o svim detaljima bit će te pravodobno obaviješteni.

________________________________________________________________________________________________________________________________________

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske donio je odluku o načinu korištenja dječjih igrališta i otvorenih sportskih igrališta. Odluku možete pročitati OVDJE

Ministarstvo znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske objavilo je preporuke za rad s djecom rane i predškolske dobi. Možete ih vidjeti OVDJE


________________________________________________________________________________________________________________________________________

04.05.2020.


UPUTE HRVATSKOG ZAVODA ZA JAVNO ZDRAVSTVO
HZJZ je 29.04.objavio detaljne upute za sprječavanje i suzbijanje epidemije COVID-19 za ustanove ranog i  predškolskog odgoja i obrazovanja u kojima je osigurana mogućnost zbrinjavanja djece rane i predškolske dobi. Možete ih detaljno iščitati OVDJE.


Slijedom navedenih uputa roditelji djece korisnika usluga predškolskog odgoja i obrazovanja, koji od 11. svibnja nisu u mogućnosti osigurati zbrinjavanje djece ni na koji drugi način nego u predškolskoj ustanovi, trebaju potpisati izjavu koju možete naći OVDJE.


________________________________________________________________________________________________________________________________________

Poštovani roditelji,

obavještavamo Vas da zbog radova na energetskoj obnovi područnog objekta u Vankinoj isti neće raditi sve do završetka radova. Zahvaljujemo na razumijevanju!

________________________________________________________________________________________________________________________________________
27.04.2020.
VANKINA

Počeli su radovi na energetskoj obnovi područnog objekta u Vankinoj!

 

____________________________________________________________________________________________
23.04.2020.
NOVE UPUTE RODITELJIMA PRILIKOM DOVOĐENJA DJETETA U VRTIĆ

Poštovani roditelji/skrbnici!

Podsjećamo vas da ukoliko zaista postoji stvarna potreba za dovođenjem vašeg djeteta u Dječjiv vrtić Zapruđe, molimo Vas da dan ranije kontaktirate ravnateljicu na broj : 098515887, kako bismo organizirali rad.

Ova mogućnost postoji isključivo u slučajevima kada su oba roditelja zaposlena i ne postoji drugi način zbrinjavanja djece.

Prilikom dovođenja djeteta u vrtić molimo Vas da se obavezno pridržavate uputa koje možete naći OVDJE.
____________________________________________________________________________

07.04.2020.


SVJETSKI DAN ZDRAVLJA
____________________________________________________________________

02.04.2020.


POŠTOVANI RODITELJI!

Uplatnice za mjesec veljaču 2020. g. nalaze se u računovodstvu vrtića.
Roditelji mogu slobodno nazvati računovodstvo na telefon 6671-356 ili 6673-169, odnosno uputiti e-mail na adresu vrtic.zaprude@zagreb.hr kako bi saznali podatke iz uplatnice.

Računovodstvo Vrtića


__________________________________________________________________________________________________________


30.03.2020 Prijedlozi za aktivnosti s djecom

Poštovani roditelji!

Opasnost i strah od korona virusa te strašan zemljotres koji je zadesio naš grad Zagreb promijenio je našu svakodnevnicu iz temelja. U prvom redu kretanje nam je svima ograničeno i često opravdano osjećamo zabrinutost i strah. Mogli bismo reći da nam je svima potrebna psihološka podrška, kako roditeljima tako i djeci. Ljudi često kažu da u „svakom zlu ima i nešto dobro“, pa nam tako i naša trenutna krizna situacija omogućava više vremena s našom vlastitom djecom u krugu obitelji.

Želja nam je da to vrijeme bude kvalitetno, zabavno i sretno, kako za vas roditelje tako i za dijete, stoga smo Vam u poveznici ponudili neke od aktivnosti koje možete provoditi sa svojom djecom kod kuće. Također Vas pozivamo da pogledate materijale na stranici VRTIĆ NA DALJINU, nadamo se da će Vam nešto od ponuđenog biti korisno.

Ravnateljica, stručni tim i odgojiteljice vrtića "Zapruđe"


PRIJEDLOG AKTIVNOSTI
_________________________________________________________________________________

OBAVIJEST 22.03.2020.


Poštovani roditelji!Ako u ovom periodu planirate dovesti dijete u vrtić, zamolili bismo Vas da nas dan ranije obavijestite o istome na brojeve ravnatelja

098515887 i 016670659  kako bismo u dogovoru s Vama mogli organizirati dežurstva.

Molimo Vas da zamolbe za prijelaz djeteta/djece u drugi gradski vrtić dostavljate isključivo poštom ili u elektroničkom obliku na e-mail

adrese:


vrtic.zaprude@zagreb.hr


dv-zaprudje@zg.t-com.hr 


Na sljedećim poveznicama možete preuzeti Obavijest i Zamolbu:


Obavijest za roditelje za prijelaz 2020-2021.


Zamolba za prijelaz 2020-2021.
Zahvaljujemo na suradnji.

Srdačan pozdrav

Dječji vrtić Zapruđe

Ravnateljica

Danijela FilkovićPREUZMI:


BESPLATNA BROŠURA Poliklinike za zaštitu djece: Kratke vježbe mindfulnessa za djecu za prepoznavanje i kontrolu neugodnih osjećaja i ponašanja

BESPLATNA slikovnica o korona virusu

Kako podržati dijete u nošenju sa strahom od potresa_Odgojno savjetovalište_ERFVideo KAKO PODRŽATI VJEŠTINE SUOČAVANJA I MENTALNO ZDRAVLJE DJECE_________________________________________________________________________________________________________________________________________


 

Ispiši stranicu