EKO ŠKOLA


Dječji vrtić ''Zapruđe'' kroz svoje aktivnosti djecom nastoji promovirati važnost ideje o očuvanju okoliša i zdravom življenju. U skladu s tim, logičan idući korak bio je prijava vrtića za dobivanje zelene zastave u organizaciji Udruge ''Lijepa naša''.

Već na ulazu u glavni objekt u Baburičinoj, dočekat će vas pano s obavjestima i kutije za razvrstavanje otpada.

              

Nekoliko koraka dalje naša vrtićka eko-patrola (djeca predškolci) izvještava vrtićku javnost o tome kako se u kojoj odgojnoj skupini štedi voda, struja, koliko se brine o biljkama i recikliranju otpada. U četvrtak 19.04.2018. održali smo projektni dan u objektu u Baburičinoj, a u posjet su nam došla i djeca iz Vankine. Kako je to izgledalo, možete vidjeti na fotografijama.


           

U vrtiću postoji i eko odbor u kojem sudjeluju zaposlenici, djeca, roditelji i predstavnici lokalne zajednice.Kao jedan od glavnih zadataka, eko odbor je postavio uređenje i oplemenjivanje dvorišta u sva tri objekta. Također želimo utjecati i na osvješćivanje svih članova lokalne zajednice kojoj i sami pripadamo pa smo zajedno s djecom iz odgojne skupine ''Slonići'' krenuli u obilazak Zapruđa.

Nakon obilaska okolnih nebodera, svratili smo do škole...

    

Nastavili dalje prema vrtiću u Vankinoj i zaputili se prema Centru...

             

Privukli smo pažnju znatiželjnih prolaznika, malo prosvjedovali za čisto Zapruđe i zaputili se natrag u vrtić na ručak!

          Naše aktivnosti i trud nisu ostali nezamjećeni pa smo tako u ponedjeljak 23.04.2018. dobili službenu obavijest da je Dječji vrtić Zapruđe stekao status međunarodne Eko škole!!!


Ispiši stranicu